Sibirisk lärk som snickerivirke

Ett fint sibiriskt larktra

Sibiriskt lärkträ är en av de bästa träsorterna att bygga med och det gäller oavsett vad det är som ska byggas. Den är hållbar och har dessutom en egen inbyggd impregnering som skyddar mot fukt och röta. Vilket är något som man alltid efterfrågar när man arbetar med trä. Det gör att man kan skydda det man ska bygga bara genom att välja den här träsorten.  Om man väljer en annan träsort än sibiriskt lärkträ så måste man skydda den mycket mer då andra träsorter sällan har samma skydd. Det gör att den här träsorten är något av de bästa som finns på marknaden för att till exempel bygga en altan eller för att lägga trall i trädgården.

Vad är Sibiriskt lärkträ bra för

Sibiriskt lärkträ är otroligt bra att använda för konstruktioner utomhus. Detta för att trädet i sig har en naturlig impregnering som gör att fukt och röta inte drabbar den lika ofta som andra. Det betyder självklart inte att detta inte kan ske. Men risken är betydligt lägre men den här träsorten än med andra träsorter. Det krävs fortfarande att man impregnerar virket då och då men risken är mycket lägre att det blir skador på virket.

Vad kan man använda sibiriskt lärkträ till

Sibiriskt lärkträ kan man använda till alla byggen som ska göras utomhus. Som vi nämnt flera gånger beror det på att den håller fukt borta och även röta. Den tillhör barrträdsfamiljen men har högre hårdhet och densitet än vad andra barrträdssorter har. Det gör att den kan vara likvärdig flera andra bladfamiljsträd.

Sibiriskt lärkträ kan även användas till trall. Då den som sagt är bra mot fukt och röta så är det inga problem att ha detta. Flera stora byggvaruhus säljer sibiriskt lärkträ just som trall då det anses överlägset nästan all annan trall.

Vart skaffar man sibiriskt lärkträ någonstans

Nästan alla stora byggvaruhus har sibiriskt lärkträ på lager. Både som vanligt virke och om trall. Det gör att det är nästan omöjligt att inte kunna få tag på det. Så om man vill bygga något och där virket samtidigt håller fukt och röta borta så är det ett bra val.

Om man inte har ett stort byggvaruhus i närheten så finns det alltid internet. Nästan alla stora kedjor säljer sibiriskt lärkträ genom sina hemsidor. Man beställer antal samt anger bredd och längd. Så skickas det hem till din dörr. Eventuellt kan hemleveransen kosta extra beroende på hur mycket eller lite som du köper.

Sibiriskt lärkträ är perfekt för att bygga utomhus med.

För dig som vill bygga allt från ett trähus till en altan så kan sibiriskt lärkträ vara något för dig. Det gäller dock att alltid diskutera valet av trä med en expert. Dessa finns ofta tillgängliga på närmaste byggvaruhus. Berätta om ditt planerade bygge och dina planer så kan du fråga experten om sibiriskt lärkträ fungera för det.  Det är väldigt troligt att det kommer att fungera. Framförallt för altaner så är det väldigt bra. Vi hoppas du fått lite insikt i hur sibiriskt lärkträ fungerar.

Sibirisk lärk

Ett företag som säljer och arbetar med Sibirisk Lärk är Testrum AB. De säljer snickarvirke för alla behov. Kolla in deras sida om sibirisk lärk för mer information om lärken.