Allt om golv till huset och 10 bra tips

golv

Att köpa golv till huset är inte alltid svårt men inte alltid helt enkelt heller. För det är inte alltid som man känner att man vet precis vilket golv som kommer att passa in. Något som dock är otroligt viktigt när man väl ska göra en så pass stor investering. Vilket golv till huset trots allt är, även om man inte behöver göra det speciellt ofta. Man ska dock alltid tänka på att se till att man får precis det golvet man behöver. Då får man ett golv man kommer trivas med. 

Tips 1

Köp rätt golv i hög kvalitet.

Tips 2 

Välj ut ett golv som passar för dig och din stil. Låt inte vänner och bekanta avgöra allt för mycket om vilket golv som ska väljas. Det kommer du att ångra i framtiden då du inte fått precis det du ville ha. Något som trots allt är väldigt viktigt då det är ditt hem.

Tips 3

Snåla inte på golvet utan köp kvalitet. Då man sällan behöver köpa golv speciellt ofta, är det viktigt att man köper ett som är slitstarkt. Det ska inte repas eller skadas av vanligt användande utan vara tåligt. Väljer man det redan från början får man ett bra golv som passar och håller länge. 

Tips 4

Oavsett vad det för golv som är inne just nu, välj det du vill ha. Moden skiftar och förändras hela tiden och du kan inte byta ut det efter vad som är inne. 

Tips 5

Låt inte priset avskräcka dig från det golvet du vill ha. Att behöva spara för att få rätt golv är inte en dålig idé. Utan det är en dålig idé att inte köpa golvet du vill ha.

Tips 6

Oavsett vilken typ av golv du köper, låt en professionell lägga det. Det kommer du att vara tacksam över senare då det är gjort på rätt sätt. Något som du inte alls kan garantera om du inte är en van golvläggare. 

Tips 7

Begär in offerter på både arbete och golv från flera olika hantverkare för att hitta rätt alternativ. Det kan finnas stora prisskillnader både för arbetet och golvet beroende på vad du väljer. 

Tips 8

Använd prisjämförelsetjänster för att hitta billiga alternativ. Men tänk på att ett golv ska hålla och därmed måste vara i hög kvalitet. Det betyder dock inte att samma golv inte kan vara billigare i en annan butik. 

Tips 9

Avsätt en tillräckligt stor budget från början, både när det gäller pengar och tid. Det kommer att underlätta och förenkla ditt val. Att ge sig ut för att välja golv utan budget är inte en bra idé. 

Tips 10

Golvet ska ha någon form av garanti om det är möjligt. För att på det sättet undvika att stå med en stor kostnad och ett golv som sedan inte håller måttet. Det finns måndagsexemplar även om man valt det bästa märket eller så kan något hända under transporten. Då är det viktigt att man har en försäkring. 

Att tänka på när man byter golv 

När man köper in sitt nya golv är det viktigt att man tänker på vissa saker. En sån sak är att man bör använda sig av ett mer slitstarkt golv i hall och kök. Medan i exempelvis sovrum och vardagsrum behöver det inte vara så slitstarkt. Detta eftersom man sliter mer på golvet i hallen och köket.

Ett annat tips är att välja en golvfärg som är mörkare än rummets väggar. Då får man intrycket av att golvet är mer stabilt. Har du exempelvis mörkgråa väggar kan det vara bra att satsa på ett nästan svart golv.

Känner man sig osäker på vilket golv som passar är det alltid bra att fråga en expert. Då kan man vara säker på att man får det resultat man önskar. Dessutom kan man ofta spara tid gentemot att planera allt på egen hand. Experthjälp är alltid bra när det gäller att lägga nytt golv!